با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران

راهنمای تهیة مقالة برای مجله علمی-پژوهشی

«دراسات حدیثه فی نهج البلاغه»

 

نحوۀ ارسال  و بررسی مقالات

 

- تکمیل و امضاء فرم تعهدنامه توسط همه نویسندگان الزامی است و از بررسی و چاپ مقاله‌هایی که فرم تعهدنامه نویسندگان را پر نکرده باشند خودداری می‌شود.

- تکمیل و امضا فرم تعارض منافع توسط نویسنده مسؤول الزامی است.

  •  مقالات ارسالی حتما باید کاملا مطابق با جزئیات و دستورالعمل موجود در قالب الگو تهیه شده  ارسال شود.
  •  همزمان با ارسال مقالات، ارسال گزارش سامانه همانندجوی ایران داک و یا سامانه مشابه یاب سمیم نور توسط نویسندگان محترم الزامی است.نویسندگان محترم می توانند برای این کار از لینک های ذیل استفاده فرمایند:

    http://www.samimnoor.ir/view/fa/default

    https://hamyab.sinaweb.net/

مقاله‌های ارسالی منحصراً باید از طریق سامانه مجله (به آدرس http://anb.journals.pnu.ac.ir  ارسال گردد و روند بررسی و فرآیند داوری طبق فلوچارت راهنما خواهد بود

زبان: مجله به زبان عربی به چاپ می‌رسد و باید چکیده عربی، فارسی و انگلیسی، هر سه، ضمیمه شود.

 

 نحوۀ تدوین مقاله

 

  • نوع مقالۀ ارسالی باید اصیل پژوهشی و یا مروری ‌باشد.
  • مقالات به فارسی و عربی پذیرفته می‌شود. در خصوص مقالات عربی؛ جهت کنترل صحت وصول مفاهیم به زبان عربی، در صورت تمایل متن فارسی نیز بارگذاری شود.
  • در صورت ارسال مقاله به زبان فارسی، پس از پذیرش نهایی نویسنده موظف است مقاله را به زبان عربی استاندارد و قابل قبول نشریه بارگذاری نماید.
  • تعداد نویسندگان در هر مقاله حداکثر سه نفر باشند. حذف یا تغییر در ترتیب اسامی نویسندگان فقط قبل از داوری نهایی و با درخواست کتبی و امضای تمامی نویسندگان و اعلام علت امر قابل بررسی است.
  • کل کلمات هر مقاله حداکثر 7500 کلمه باید باشد.

نحوة تنظیم مقالات

  • عنوان کامل مقاله به فارسی/ عربی/انگلیسی: عنوان مقاله که در وسط صفحه اول نوشته می‌شود باید خلاصه و گویا بوده و بیانگر موضوع تحقیق باشد و از 20 کلمه تجاوز نکند
  • صفحة اول باید شامل هر دو چکیده به شرح زیر باشد:
  • چکیدة عربی در بالای صفحه و شامل عنوان، نام و نام خانوادگی نویسندگان، رتبه علمی،رشته تخصصی، دانشگاه، شهر، ایران. ایمیل  متن چکیدة عربی به‌همراه کلیدواژه‌های مرتبط باشد.
  • چکیدة انگلیسی در پایین صفحه و شامل عنوان، نام و نام خانوادگی نویسندگان، رتبه علمی،رشته تخصصی، دانشگاه ، شهر، ایران. ایمیل و متن چکیدة انگلیسی به‌همراه کلید واژه­های مرتبط باشد.
  • چکیده فارسی در انتهای مقاله شامل عنوان، نام و نام خانوادگی نویسندگان، رتبه علمی،رشته تخصصی،دانشگاه ، شهر، ایران. ایمیل و متن چکیدة فارسی به‌همراه کلید واژه­های مرتبط باشد
  • تعداد کلمات هر دو چکیده باید حداکثر 250 کلمه باشد.

نحوه نگارش مقاله

  • متن مقاله‌های ارسالی بایستی بصورتدو ستونه در کاغذ A4 با فاصله تقریبی میان دو ستون و بین سطور 1 سانتیمتر و با قلم  B Lotus نازک12  و با فاصله 2 سانتیمتر از چپ و راست و فاصله 3 سانتیمتر از بالا و پایین کاغذ در محیط Microsoft Word حردفچینی شود. برای متن‌های لاتین با قلم Times New Roman نازک 11 با فاصله تقریبی میان سطور 1 سانتیمتر و برای متن­های عربی با قلم  B Badr 12 با فاصله تقریبی میان سطور 1 سانتیمتر حروفچینی شود.
  • تیترها با قلمB Lotus درشت 12 باشد و کلیه تیترها اعم از : "چکیده"، "مقدمه" و  "بحث و نتیجه گیری" شماره گذاری نشده باشد.
  • مقاله نباید اشکالات نگارشی و ادبی داشته باشد. نکات زیر برخی از مهم ­ترین موارد نگارشی است که باید رعایت شود: رعایت نیم­ فاصله­­‌ها در کلماتی با دو جزء، مانند: می‌توان، می­‌شود، نتیجه‌گیری، کم­‌تحرک و جدا نویسی کلماتی مانند: عامل‌های، پرسش‌نامه، به‌دست ­آمده، به‌طوری‌که
  • پس از نقطه و ویرگول یک فاصله گذاشته شده و سپس کلمة بعدی نوشته شود. پیش از نقطه و ویرگول نباید فاصله وجود داشته باشد. مانند: پژوهشگران، گزارش دادند.
  • واژه­های”جدول“، ”نمودار“ و ”نقشه“ در بالای هر مورد و شکل  در پایین هر مورد با قلم B Mitra, 11, bold می­آید. پس از واژه­های یادشده شمارۀ آنها به عدد و پس از عدد نقطه می­آید. توضیح جداول، نمودارها، و نقشه­ها و شکل به قلم B Mitra, 11، نازک باشد.
  • فونت پانویس­ ها بایدTimes New Roman 8 باشد و پس از شماره، نقطه و یک فاصله گذاشته شود و سپس نام خاص لاتین یا توضیحات مربوط نوشته شود. نوشته­ ها و اعداد باید در یک امتداد باشند. برای این کار، اگر دو بار ساب اسکریپت کلیک شود، هر دو در یک امتداد قرار خواهند گرفت.
  • نباید نام کوچک نویسنده در داخل متن یا پانویس نوشته شود و تنها نام خانوادگی باید ذکر شود.
  • در داخل متن، هر جا که نیاز به استفاده از کمانک (پرانتز) باشد، باید بین حرف آخر کلمة قبل از کمانک و کمانک اول و پس از کمانک دوم و کلمه بعد یک فاصله باشد. مثلاً: بررسی اشمیت (2004) نشان داد .
  • اندازه و نوع قلم متن عربی 13Tradirional arabic باشد و تعداد صفحات مقاله از 12 صفحه تجاوز نکند.
  • قلم تمام نوشته ­های انگلیسی مقاله،Times New Roman و اندازه­های چکیدة لاتین (10)، پانویس‌ها (8) و منابع لاتین (9) باشد.

ملاحظات کلی در نوشتن متن مقاله:

  1. در ارجاع به آیات مبارک قرآن کریم از متن مصحف شریف قرآن کریم استفاده شو و ترجمه به زبان فارسی و دیگر زبان ها استفاده نشود.
  2. در چکیده انگلیسی نهج البلاغه  به صورت Nahj-ul-Balaghah نوشته شود.
  3. هرگز برای ارجاع آیه‌های قرآن از ترجمه استفاده ننموده، و مستقیمًا از قرآن کریم بهره بگیرید. البته آیات قرآن باید داخل این نمونه گیومه ویژه قرآنی قرارگیرد: ﴿ البته ارجاع نیز بدین‌گونه خواهد بود: [البقرة: ۲۳]؛ مانند: ﴿جاء الحق وزهق الباطل [الإسراء: ۸۱]

نحوۀ نگارش منابع مورد استفاده

  1. منبع‌نویسی مقاله به شیوهAPA و حتما با استفاده از نرم افزار(اندنوت) انجام شود.
  2. برای منابع فارسی استفاده شده در لیست منابع پایان مقاله، لطفا برگردان عربی استفاده شده و در انتها عبارت [ بالفارسیة ] آورده شود.
  3. و در منابع پایانی بلافاصله پس از ذکر کلمه منابع بدین گونه می‌آید:

المصادر

  1. .القرآن الکریم
  2. نهج‌البلاغة لصبحی إبراهیم الصالح
  3. عددهای (۶، ۵، ۴) بدین گونه (٦، ٥، ٤) نوشته می‌شود.
  4. «ک» فارسی به «ک»، مانند: «أُولَئِکَ، تَبَارَکَ، مَعَکَ»
  5. دو نقطه زیرا «ی» و روی «ة» حتما بدین گونه باشد؛ مانند: «حجة الإمام فی شکل قیاس استثنائی وهی کما یلی»
  6. به جای (ع)، (ص) و (س) باید حتمًا از موارد مناسب از عکس نوشته مناسب استفاده نمود
  7. ارجاع درون‌متنی فقط بدین‌گونه باشد: (تقیه، ۱۳۹۰: ۳٤) البته اگر از منابع چند جلدی استفاده شده بدین‌گونه: (تقیه، ۱۳۹۰: ۵/۳٤). اگر چند صفحه‌ای بوده، بدین‌گونه: (تقیه، ۱۳۹۰: ۳٤ ـ ۳۷)

منابع پایانی کتاب بدین‌گونه باشد:

  1. . تقیه، محمد حسن؛ (۱۳۹۰ش)، شرح وترجمة مبادئ العربیة ج٤، الطبعة الأولی، شیراز: نوید شیراز.

و منابع پایانی مقاله بدین‌گونه باشد:

  1. . تقیه، محمد حسن، (۱۳۸٤ش)، «ترجمة القرآن؛ التحدیات والحلول»، العلوم الإنسانیة بجامعة تربیت مدرس، طهران، العدد السابع، المجلد ۱٤، صص ۲٤٤ ـ ۲٦٥.
  2. در حد امکان سعی شود که به سه عدد از مقالات منتشر شده در همین نشریه ارجاع دهی شود.

 

نکات اداری و تعهدی:

  • مسؤلیت صحتمطالب مقاله ها بر عهده نویسندگان  آن است .
  • هیئت تحریریة نشریه در پذیرش، رد یا ویرایش مقاله آزاد است.
  • ارائه‌دهندۀ مقاله متعهد است تا زمانی که جواب نهایی (پذیرش یا رد) مقاله خود را دریافت نکرده باشد، مقالة خود را به نشریه­ های داخلی و خارجی دیگری ارسال نکند.در صورت مشاهده این موضوع، مقاله از فرآیند داوری این نشریه حذف خواهد شد و ضمن انعکاس عدم تعهد نویسنده به سایر نشریات علمی کشور، مدیریت نشریه مقالات دیگر نویسنده را بررسی نخواهد کرد.
  • مقاله می بایست حاصلکار پژوهش اصیل باشد و مشابه آن  قبلا  انتشار یا در فرایند داوری در مجلات دیگری نباشد. لازم  به ذکر است که همزمان با ارسال مقالات، ارسال گزارش سامانه همانندجوی ایران داک و یا سامانه مشابه یاب سمیم نور توسط نویسندگان محترم الزامی است و در صورت محرز شدن تخلف نویسندگان، مقاله  در هر مرحله ای از چرخه ارزیابی خارج شده و نام نویسندگان نیز  در لیست سیاه قرار می‌گیرند.
  •  بر اساس مصوبه نشریات وزارت علوم و فناوری ، هزینه پذیرش سه میلیون ریال و هزینه چاپ سه میلیون ریال خواهد بود.